Villages & Activities

Companii

Dacă ești reprezentantul unei companii și crezi că România rurală poate și trebuie să se dezvolte armonios, într-un mod care să țină cont de natură și de oameni, ne poti susține în două moduri:

I. Redirecționează 20% din impozitul pe profit către Village Life

Codul Fiscal permite companiilor plătitoare de impozit pe profit, opţiunea de a redirecţiona 20% din suma datorată anual bugetului de stat către un ONG. Potrivit art.8 din Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, persoanele fizice sau juridice române care efectuează sponsorizări beneficiază de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizării, în condiţiile legii.

Potrivit art. 21 alin. 4 lit. p) din Codul Fiscal, contribuabilii care efectuează sponsorizări potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

a) 3% din cifra de afaceri;

b) 20% din impozitul pe profit datorat.

Procedura este simplă: se calculează suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit al companiei şi se încheie un contract de sponsorizare cu Asociația Village Life. Cheltuielile sunt deductibile, deci costurile pentru companie sunt zero.

Sponsorizarea este total deductibilă din impozit, nu se aplică impozitul de 16%, dacă se încadrează în limitele impuse de codul fiscal (să nu fie mai mare de 3% din CA şi 20% din impozit)

Ce trebuie să faci? E simplu:

Încheie un contract de sponsorizare cu noi, prin care declari ca redirecţionezi cei 20% (descarcă-l de AICI – completează cu datele companiei tale, în 2 exemplare, semnează-l, ștampilează-l şi trimite-ni-l). Vom avea grijă ca, după ce îl semnăm şi îl ştampilăm, un exemplar să ajungă la tine. Ne poți scrie pentru mai multe detalii la alexandra@villagelife.ro sau gabriela@villagelife.ro

Noi îți vom promova compania pe pagina noastră de Facebook și îi vom afișa logo-ul pe site-ul nostru, astfel încât toți vizitatorii și susținătorii nostri, români sau străini, să afle despre contribuția voastră! În plus, putem trimite oricând un raport despre activitățile desfășurate cu sprijinul companiei tale.

II. Organizează un team-building sau un eveniment cu Village Life, la tara sau in Bucuresti

La țară sau în București, putem organiza evenimente pentru angajații tăi, care să reprezinte mai mult decât o ocazie de "sudare" a echipelor, distracție și amintiri frumoase. Ele sunt un prilej de reflecție asupra nevoii de implicare civică, a potențialului resurselor specifice satului românesc și de ce nu, al întregii Românii.

Iată două exemple de evenimente organizate de Village Life:

a) La țară

Angajații sunt găzduiți de săteni sau la pensiuni din apropierea comunităților Village Life.

Împartiti în grupuri, oamenii sunt implicați, sub îndrumarea sătenilor (beneficiari Village Life), în tot felul de activități specifice vieții la țară, precum: citesti mai mult

  • pregătirea unor rețete tradiționale (conserve de toamnă, mâncăruri tradiționale, gemuri, compoturi etc)
  • îngrijirea animalelor (muls, păstorit etc)
  • munci agricole (cosit, culesul viei, pregătirea vinului)
  • dansuri populare
  • țesut la razboi
  • olărit
  • ridicarea unor construcții mici (ex: cuptor de lut, gard de nuiele) dupa metode tradiționale

Oamenii se descoperă cel mai bine unii pe alții în situații limită, în afara rutinei și a mediului lor obișnuit. Imaginează-ți o echipă de programatori care are misiunea de a pregăti o bucată de brânză specială și trebuie să mulgă văcuța, să strecoare și să fiarbă laptele și să aleagă ingredientul surpriză.

b) În București

Dacă deplasarea este o problemă suntem gata să găsim un spațiu adecvat echipei tale și în București. Aducem cu noi materiale naturale care se găsesc usor în orice sat (fân, lână, semințe, crenguțe, frunze și flori uscate, cârpe colorate) și uneltele necesare oricărui lucru de mână (foarfece, lipici, carton etc). citesti mai mult

Împărțim oamenii în grupuri mici și îi încurajăm să-și folosească imaginația si spiritul antreprenorial astfel încât să realizeze un produs vandabil din resurse la îndemâna oricărui sătean (bijuterie, mărțișor, jucărie etc.).

Această actvitate s-a dovedit a fi foarte îndrăgită dar în funcție de interesul echipei tale putem să organizăm evenimente cu tematici diferite (ex. dansuri populare, lecții de gătit tradițional, etc.)

Mai presus de faptul ca ea crează colegilor noi punți de comunicare, îi transpune într-o lume a jocului unde pot, simplu precum copiii, să trăiască bucuria de a crea ceva frumos împreună.